3.10.2021 Zlínská 50


V neděli 3. října 2021 ve 12.00 odstartuje ve Zlíně 13. ročník závodu horských kol Zlínská 50. Závod se pojede v okolí zlínského majáku a malenovického hradu. Organizátoři letos přidali na trasu novou terénní smyčku. Trať se mírně prodlouží a užijete si více terénu. Přijďte si zazávodit nebo povzbudit závodníky!

Zázemí závodu vyroste opět pod Sportovní halou Datart a závodníci se vydají do lesů nad Zlínem až k hradu Malenovice a při cestě zpátky vystoupají k majáku na Tlusté hoře.

V lokalitě "U Boudy" je trasa vylepšena terénní smyčkou. Trať závodu se tak drobně prodlouží na 46 km s převýšením 1 248 m, krátká na 16 km s převýšením 476 m. Zvýší se poměr kilometrů v terénu a sníží se kilometry asfaltové. Delší trasa se jede na tři okruhy.

Na trati asi kilometr od startu vznikne fanouškovská zóna. Kdo se vloni zúčastnil ví, že tam panovala opravdu bouřlivá atmosféra.

Na Zlínské 50 tradičně startují i hvězdy české cyklistiky. V minulosti to byl např. olympionik Jan Škarnitzl nebo náš současný nejlepší maratonec Martin Stošek. Nechme se překvapit, kdo z české špičky za Zlínskou 50 zavítá letos.

 


Proč Craft
Značka velkých jmen a výkonů
40
Více než 40 let zkušeností a vlastního vývoje
Průkopník systému tří vrstev
Testováno vrcholovými sportovci
Prověřeno skandinávskými podmínkami